The Hitsman’s

The Hitsman’s Bodyguard

De “beste lijfwacht ter wereld” krijgt een nieuwe klant, een huurmoordenaar die moet getuigen bij het Internationaal Gerechtshof. Ze moeten daarbij -tegen heug en meug- samenwerken om tijdig bij het proces te zijn.

Een deel van The Hitman’s Bodyguard is in Nederland opgenomen. Zo werden bij het Rijksmuseum meerdere scènes opgenomen zijn. We zien Kincaid bloemen neerleggen voor zijn vriendin, zodat ze die vanuit haar gevangenisraam kan zien. Daarvoor werd speciaal een bloemenstalletje gebouwd door het Capital Rose Art Department, waardoor deze scène met het Rijks op de achtergrond kon worden opgenomen. Ook nam men scenes rond het Museumplein op, waar Bryce op een terras wat drinkt en Kincaid het opneemt tegen een hele reeks slechteriken.

Denk je in; de Amsterdamse grachten, een bloemenkraam, elementen van eeuwenoude gebouwen en meer fietsen dan je je kunt voorstellen. Achtervolgingen door de oude stad, auto’s in de gracht, trams en honderden extra’s, het was allemaal onderdeel van ons werk voor het filmen van ‘The Hitman’s bodyguard’.

Capital Rose was betrokken bij het Art Departement van deze speelfilm. We deden de “prep and strike” van de sets in de stad. Misschien vraag je je af of we al die beroemde sterren hebben ontmoet? Sorry, maar dat ging niet; we hebben de sets voorbereid (prep) en terwijl de opname crew daar werkte, prepareerden wij al de volgende set, om daarna alles weer op te ruimen (strike). Maar natuurlijk ontmoetten we Patrick Hughes, de wereldberoemde regisseur. We hadden ook veel te vertellen aan de nieuwsgierige bewoners en toeschouwers. Het is hard werken, maar dit is toch geweldig?

Translate