Salzgitter heute

Salzgitter heute ThiemeMeulenhoff

Tess in Berlijn

In samenwerking met en in opdracht van ThiemeMeulenhoff, bedacht en produceerde Capital Rose alle visuele uitingen van de Duitse lesmethode “Salzgitter heute”. De verjaardag van de val van de Berlijnse muur was voor de ThiemeMeulenhoff marketingafdeling een goede aanleiding om de methode extra onder de aandacht te brengen van de potentiële gebruikers.

De korte film die als boegbeeld van de marketingcampagne werd gemaakt was “Tess in Berlijn”. Het materiaal werd gretig door docenten én leerlingen gedownload en de methode werd algemeen bekend.

In de film neemt “Tess” de leerlingen mee naar markante punten waar nog steeds delen van de Berlijnse muur staan en naar plaatsen in de Duitse hoofdstad waar door de modernisering en bouwwoede nauwelijks nog te zien is waar de pijnlijke afscheiding tussen de beide delen van Duitsland stond.

Door een efficiënte voorbereiding & productie, nauwe samenwerking met het marketingteam en natuurlijk de auteur, kon de film binnen een beperkte budget worden gerealiseerd. Alle opnamen vonden, helemaal volgens de Capital Rose filosofie, in Berlijn plaats. Echte mensen in hun eigen omgeving!

Translate