Franconville

ThiemeMeulenhoff Franconville IV

We denken dat lesmateriaal niet saai hoeft te zijn. Een voorbeeld hiervan zijn de korte films die Capital Rose maakte voor de lesmethode “Franconville”. “Franconville”, uitgegeven door uitgeverij ThiemeMeulenhoff, is een van de meest succesvolle Franse lesmethoden in de laaglanden.

Vanaf het begin begrepen we dat echte mensen en echte locaties belangrijk zijn om de juiste atmosfeer te raken, de taal in zijn context te plaatsen. Daarom namen we vrijwel al het materiaal in Frankrijk op. De lesmethode bestaat uit 3 leerjaren én een examentraining, waarvan hier de foto’s.

De leerjaren op zich, zijn gesplitst in niveaus; LBO, MBO en VWO materiaal. Deels kon daarbij hetzelfde beeldmateriaal, soms anders gemonteerd, worden ingezet. De tijdloosheid waarmee Capital Rose het beeldmateriaal in nauwe samenwerking met het ThiemeMeulenhoff content team kon vervaardigen, maakte het mogelijk dit materiaal de volle levensduur van de methode in te zetten.

Het begeleidende beeldmateriaal kreeg breed erkenning uit de onderwijswereld en werd beloond met hoge cijfers op de sociale media. Dat alles gaf “Franconville” extra zichtbaarheid. Iets waarmee we uiteraard bijzonder gelukkig waren.

Translate